2NH

2NH

22 november 2010

KBC Male - HO Beitem

3NHR: KBC Male - HO Beitem 17 - 15 (21/11/'10)

Nadat de match van vorige week werd afgelast en de match ervoor ze forfait in de schoot geworpen kregen, was het ondertussen al voor onze reserven van 23 oktober geleden dat ze nog eens op het veld stonden! Maar dit alles was geen excuus, en dus verwachtten we een leuk potje krachtbal. Zelfs de volledige ploeg was nog eens aanwezig! En zo kregen we de volgende opstelling bij Male:
*Dimitri Coopman als stevige voorpost op de barrage,
*Jeroen Vandenbulcke en Reinhart Tulpin op respectievelijk links en rechts,
*Tom De Temmerman werd gepositioneerd op zijn vaste positie als achterman
(*Pieter Wargnye begon op de bank en kwam in na 10 minuten reguliere speeltijd.)

Zowel Male als Beitem begonnen sterk aan de match. Maar het was toch Male die telkens aan het rechte eind trok. Op het tempo van een slakje kropen ze puntje na puntje verder weg van Beitem in een deftige eerste helft. Het was vooral de sterke verdediging, geleid door Tom De Temmerman, die het beertje op zen pootjes deed landen. Tot tweemaal toe kwam een sterk spelend Jeroen Vandenbulcke tot een rugworp kans aan! Gelukkig of niet dacht Jeroen enkel aan het team en niet aan glorie, roem en eer voor zichzelf en liet deze worpen afwerken. Maar Beitem staat niet voor niets boven Male gerangschikt en sloeg terug en kon zo een bres dichtslaan zodat er een score van 10 - 8 op het scorebord stond.

Beide ploegen begonnen op het gemak aan de tweede helft. Bij Male nam af en toe een wissel plaats zodat iedereen een gelijk aantal minuten kon spelen. Male toonde zich toch wel opnieuw wat sterker en maakte een klein kloofje van 4 punten. Toen was het aan de beurt van Jeroen om even op de bank te vertoeven... En dit had toch wel een redelijke invloed op de verdediging van Male. Male kreeg geregeld een puntje meer binnen en liet Beitem zo maar terug in de buurt van een overwinning komen! Zo kwam de tussenstand bij de eindfase op een 15 - 15! Een goed spelend Dimitri Coopman werd als laatste aan de kant gehaald bij Male. Met de extra centimeters van Jeroen werd de eindstreep behaald voor Male en won zo met de hakken over de sloot een spannende match tegen Beitem, die nu net onder Male gerangschikt komt te staan.
Eindstand: 17 - 15.


Tom De Temmerman - Dimitri Coopman - Reinhart Tulpin - Pieter Wargnye - Jeroen Vandenbulcke
Coach: Matijs Gheselle



3NHA: KBC Male - HO Beitem 19 - 14 (21/11/'10)

Na een spannend slot bij de reserven, was het aan de beurt van het fanion team van "Male Two" om voor de slachter te komen... Een topper van formaat stond op het programma: het ongeslagen Beitem op nummer 1 tegen de gewezen nummer twee (ongeslagen met 1 gelijkspel) Male. De inzet? De leiding in derde nationale natuurlijk!

De thuisploeg was voltallig en hanteerde volgende opstelling bij het fluitsignaal: Jonathan Leliaert als barrage op de voorpost, de ervaren Christiaan Comeyne en Matijs Gheselle op respectievelijk links en rechts en tenslotte het kleinere broertje Sander Gheselle op de achterman. Jeroen Neirinck begon de eerste tien minuten op de bank. Coach: Eric Compernolle.
Bij de bezoekers kwamen Wim Ide op de barrage, Dieter Vanallemeersch en Lieven Cool op een rechter en linker vleugelpositie en als laatste Pieter Vandevijvere op de achtermanpositie.


De affiche alleen al voorspelde een ware veldslag die zeker voor ophef zou zorgen. Vooral de vlaggenman van het bezoekende team nam alle aandacht op zich waardoor de scheids en de thuisploeg het soms wat op de zenuwen kreeg. Male begon het sterkst aan de match en nam na zo een vijf minuten spelen een voorsprong van drie punten. Beitem liet zich niet zomaar doen en bleef in het kielzog van de tegenstander. Na tien minuten besloot coach Eric om Jeroen Neirinck te laten meespelen in plaats van een sterk verdedigend spelende Christiaan Comeyne. Zo kon de thuisploeg de aanvallende druk voor Matijs en Jonathan wat afnemen. Male besloot om nog een extra tandje bij te zetten en zo kon Sander Gheselle een rugworp scoren! Alsof dit nog niet genoeg was kende de scheids een extra vrije worp toe aan Male voor het foutief willen blokken van deze rugworp. Male nam zo een deftige voorsprong van 6 punten. Jammer genoeg voor Male is Beitem niets voor niets ongeslagen. In een betwistbare slotfase scoorde Beitem nog eens twee rugworpen (de derde in deze eerste helft) en werd de tussenstand in deze eerste helft 12 - 9 in het voordeel van Male.

Christiaan en Eric beslisten om het jong geweld van Male te laten voort spelen en zo bleef Christiaan ook na de rust op de bank vertoeven. Beide ploegen begonnen met veel passie aan de tweede helft. Beitem vond het warm water opnieuw uit en kwam op gelijke hoogte met Male die maar liefst 7 minuten lang niet aan scoren toekwam... Maar Beitem toonde zich niet sterk genoeg om door te duwen tegen een hechte en goed samenspelende ploeg als Male. Ze pepten elkaar weer op en liepen terug 2 puntjes uit op Beitem, wiens water terug afgekoeld was... Matijs Gheselle scoorde nog een rugworp waardoor de score nog iets hoger opliep. Vleugelspeler Jeroen Neirinck pakte nu zelfs al ballen die van de vrijeworplijn werden gesmeten en ook Jonathan Leliaert pakte zelfs een bal op zijn barrage! Na deze thriller van formaat mocht Sander Gheselle nog eens een laatste worp nemen en legde zo de eindstand vast: 19 -14. Male wint verdiend deze topper en komt zo aan de leiding in derde nationale!


Matijs Gheselle - Jeroen Neirinck - Sander Gheselle - Jonathan Leliaert - Christiaan Comeyne
Coach: Eric Compernolle


12 november 2010

KBC Male - Z.A.K. Beveren

Eerst en vooral mijn excuses voor dit zéér late verslag. Het volgend verslag zal extra snel er op staan. ;)


Aangezien Beveren slechts vier spelers kon optrommelen werd de reserve match geschrapt waardoor de Maalse ploeg een gemakkelijke vier punten in de wacht sleepte.

3NHA: KBC Male - Z.A.K. Beveren 26 - 19 (6/11/'10)
Na een gemakkelijk "overwinning" voor ons reserve team, maakte "Male Two" zijn opwachting tegen een toch wel sterk Beveren. Bij zowel Beveren als Male ontbrak een belangrijke basisspeler. Bij Beveren was dit kapitein en achterman Joris Eyer (vervangen door Rafaël Rodriguez), bij Male was dit de ervaren vleugelspeler Christiaan Comeyne (Jeroen Neyrinck kon gelukkig meespelen).

Bij de thuisploeg werd volgende opstelling gehanteerd:
*Jonathan Leliaert op de barrage,
*Matijs Gheselle en Jeroen Neirinck op respectievelijk links en rechts,
*Sander Gheselle op de achtermanpositie.
(*Pieter Wargnye mocht plaatsnemen op de bankpositie als verdienstelijke vijfde man.)

Bij Beveren:
*Peter Oosterlinck op barrage,
*Reus Peter Vandermeulen en Pieter Van Landeghem op respectievelijk links en rechts,
*Rafaël Rodriguez als laatste man.

Geïntimideerd door narige stadslegendes, dromen en mythes over kolossale reuzen begon Male aan een moeilijke partij. Zonder dat Matijs Gheselle de eerste 10 minuten smeet, keek Male als snel tegen een 1 - 5 achterstand op. Coach Eric Compernolle reageerde met een strategische time-out. Matijs werd in de strijd geworpen in de aanval en zo kon Male aan Beveren vastklampen. Jeroen Neirinck smeet keer op keer een sterke eerste worp, Matijs scoorde de tweede worp en legde die steeds mooi klaar voor Jonathan Leliaert die goed afwerkte. Ook de verdediging begon, mede dank door tips van coach Eric, wat beter te draaien waardoor Sander Gheselle ook hier en daar zijn balletje kon vastgrijpen. Maar dit was zonder reus Peter Vandermeulen gerekend, die jammer genoeg slechts in deze 3e nationale reeks speelt. Hij nam Beveren op sleeptouw en zo bleef de kloof van 4 punten op het scorebord staan. Aan deze eerste helft te zien was deze veldslag nog lang niet afgelopen! Tussenstand: 9 - 13.

Wie is de nieuwe mysterieuze 'Beir van Maole' waar iedereen het over had tijdens de rust? Zal deze match herinnerd worden als de 'Clash of the Titans'? Al deze antwoorden zouden we te weten komen in de tweede helft!

Al snel werd duidelijk dat Male met hernieuwde kracht aan de tweede helft begon. Jeroen speelde een zeer sterke match met zijn goede eerste worp. Matijs (de Beir van Male?) kon meestal een goed klaargelegde tweede worp placeren. En ook Jonathan scoorde vlot, zelfs over de kolos! Ook Sander droeg zijn steentje bij door op de achtermanpositie, samen met de hulp van de vleugels, enkele goede ballen te pakken. Zo kwam Male terug op een 16 - 16. Bij Beveren lukte alles wat minder goed dan in de eerste helft, zowel op aanvallend vlak als op verdedigend vlak. Het echte keerpunt in de match werd de rugworp van Jonathan waardoor Male enkele punten op voorsprong kwam. Toch bleef Beveren dapper terugvechten en poogde zelf ook nog een rugworp... Voor de mensen die dit niet weten zijn de rugwaartse worpen van Beveren legendarisch... Maar deze werd heroïsch gestopt door Jonathan, die zijn olympisch gebruinde borstkas ervoor wierp! Male kon deze match uitspelen en deed wat het moest doen: winnen! De eindstand werd: 26 - 19.


(Zodra ik de foto ontvang komt deze erbij te staan!)

26 oktober 2010

KBC Aalter - KBC Male (23/10/10)

3NHR: KBC Aalter - KBC Male 17-9
Als eersten, op deze stormachtige avond, betraden onze reservespelers het sterk hellend veld van KBC Aalter (reglementair??). Bij Male begon op het veld: Dimitri Coopman (barrage), Jeroen Vandenbulcke en Reinhart Tulpin (vleugelposities), Tom De Temmerman (achterman). Pieter Wargnye begon op de bank waardoor Male het de eerste tien minuten aanvallend wat tekort kwam. Gelukkig kon Male de schade wat beperken door sterk verdedigend te spelen, mede met dank aan uitblinker Jeroen Vandenbulcke die dankzij zijn sterke match als 5e man mocht fungeren tijdens de hoofdmatch. Toen Pieter Wargnye in kwam vallen voor Dimitri Coopman vlotte de aanval iets beter, maar door een zeer sterk spelend Aalter strandde ons team op 5 punten...

Daar vorige week alles vlot verliep, verliep het deze week een heel stuk minder vlot. De tweede helft was zowat het evenbeeld van de eerste helft. Male begon wel iets sterker aan de match, maar jammergenoeg tevergeefs. Jeroen Vandenbulcke poogde nog een rugworp, maar die miste net het doel. Zo eindigde deze match in mineur voor Male. Eindstand: 17-9.

3NHA: KBC Aalter - KBC Male 21-22
Na een jammerlijke nederlaag van de reserven begon 'Male Two' aan zijn match. Zoals gewoonlijk bezegelde Jonathan Leliaert de barrage, Matijs Gheselle en Christiaan Comeyne de vleugelposities en Sander Gheselle de achtermanpositie. Jeroen Vanddenbulcke stond als 5e man op het blad. Male zou het zonder Jeroen Neirinck en coach Eric Compernolle moeten doen. Aalter kreeg de opzet en liet in de eerste 5 minuten geen enkele steek vallen, zo kwamen ze al snel op een 3-0 voorsprong. Maar dit was zonder een sterk spelend Matijs Gheselle gerekend. Na enkele malen mooi afgewerkt te hebben bouwde Male een kleine voorsprong uit van 2 punten. Aalter bleef maar aan Male vastklampen tot op het einde Male eindelijk een kleine kloof van 4 punten kon slaan. Ruststand: 7-11.

Male vond opnieuw het water uit en speelde in deze tweede helft veel gewiekster. Male liep zo uit tot maar liefst 7 punten! Gelukkig voor Aalter konden ze snel terugslaan en scoorden ze een rugworp en maakten ze enkele mooie punten. Na een afgekeurde rugworp van Matijs poogde hij nogmaals een tactische rugworp, maar deze belandde jammer genoeg niet in het doelgebied... Erger nog! Male kreeg er een vrije worp tegen omdat de scheids besliste dat de rugworp "recht op de man" was. Dit moest je geen twee keer zeggen tegen Aalter die deze kans niet onbenut liet. Met nog iets meer dan een minuut te spelen moest Aalter nog twee punten inhalen om op dezelfde hoogte als Male te komen. En raad het of niet... Dit deden ze nog ook! Sander duwde een goed geplaatste rugworp op de lijn, maar de juichende lijnrechter vlagde deze binnen... Al wat Male nu moest doen was een aanval scoren en een aanval onderscheppen voor de tijd verstreek om deze match nog te redden. En Male zou Male niet zijn moest dit niet lukken natuurlijk! Jonathan scoorde van op een 10 meter afstand van het doel een mooi doelpunt over de linker-vleugel van Aalter! Nu enkel nog de tegenaanval onderscheppen. Gedonder op de achtergrond... Enkele spatjes regen op de zwaar bemodderde gezichten...  Een kreet werd geslaakt... Ja! het was hen gelukt! Male onderschepte deze laatste aanval en won zo deze thriller van een match met als eindstand: 20-21.


Een time-out bij de reserven

Jonathan Leliaert - Sander Gheselle - Matijs Gheselle - Christiaan Comeyne

18 oktober 2010

KBC Male - KBC Opstal (16/10/10)

3NHR: KBC Male - KBC Opstal 16-12
Voor het eerst dit seizoen was de volledig reserve ploeg van Male aanwezig. Ook de eerste ploeg van derde was volledig, dit gaf dus een mooie gelegenheid om voor de match een ploegfoto te nemen van onze volledige 3e Nationale ploeg! Maar niet te lang poseren natuurlijk want de match moest ook nog gespeeld worden. Met een stevige wind en een ploeg die nog niet verloren had dit seizoen stond de reserve ploeg een moeilijke opdracht te wachten. De nieuwe coach Matijs Gheselle speelde met zijn spelers een tactisch spel: beginnen tegen wind en ervoor zorgen om Opstal bij te benen in de eerste helft. En het lukte ons goed spelend Male nog ook! Reinhart Tulpin nam de eerste worp voor zijn rekening en deed dit zeer verdienstelijk met een paar verrassende verre worpen. De eerste tien minuten nam Dimitri Coopman de tweede worp voor zijn rekening totdat een goed spelende Pieter Wargneye hem kwam vervangen. Jeroen Vandenbulcke mocht de afwerking op zich nemen. Maar het was de verdediging, onder leiding van Tom De Temmerman, die de klus klaarde in de eerste helft. Dit was dan ook te zien aan een ruststand van 5-7.

Nu in de tweede helft de wind wat meer meezat kon Male wat meer aanvallend beginnen spelen. Al snel ging Male op en over Opstal! Pieter, Reinhart en Jeroen kwamen wat beter los te zitten en scoorden in deze tweede helft liefst 11 keer. Opstal werd langzaam maar zeker de dieperik ingestuurd. Het goedspelend Male zorgde zo voor het eerste verlies van Opstal. De eindstand werd 16-12.


3NHA KBC Male - KBC Opstal 21-10
Na een vreugdevolle overwinning van de reserven betrad de eerste ploeg van 3e nationale het veld. De pas 23 jarig geworden Jeroen Neirinck maakte zijn comeback na een jaartje pauze en kwam na tien minuten invallen. Jonathan Leliaert bezette de positie van barrage, Matijs Gheselle en Christiaan Comeyne verzorgden de vleugelposities (respectievelijk rechts en links) en Sander Gheselle stond paraat als achterman. Ook de eerste ploeg speelde het tactisch spel en begon met wind tegen. Jonathan nam de eerste en derde worp, Matijs kon een mooie afstand overbruggen met de tweede worp. Toen Na 10 minuten Jeroen zijn kans waagde werd de ploeg nog eens voorzien van extra werpkracht en zo scoorde Male in de eerste helft 10 doelpunten met een strakke tegenwind. Opstal scoorde, met behulp van de Anemoi (Griekse windgoden), 7 keer in de eerste helft. Ruststand werd dus 10-7.

In de tweede helft nam nu ook Christiaan en Sander afwisselend de laatste worp. Maar het was vooral onze rots in de branding met veel ervaring, Christiaan, die het spelletje flikte. Dit was dan ook te merken aan de spontane applausvervanging toen hij de laatste tien minuten op de bank ging vertoeven. Zowel aanvallend als verdedigend speelde Male een sterke match en deed met slecht 3 tegendoelpunten in deze tweede helft de naam van best verdedigende ploeg (samen met Beitem) alle eer aan. En met een laatste goed uitgevoerde rugworp van Jeroen eindigde de score op 21-10. Zo blijft Male nog steeds ongeslagen (4x winst en 1x gelijk) in 3e nationale.

Boven: Christiaan Comeyne-Sander Gheselle-Matijs Gheselle-Jonathan Leliaert-Tom De Temmerman-Jeroen Vandenbulcke
Onder: Jeroen Neirinck-Reinhart Tulpin-Dimitri Coopman-Pieter Wargneye


De verdedigende opstelling van 3NHR

16 oktober 2010

KB Moerdamme - KBC Male (9/10/10)

3NHR: KB MOERDAMME - KBC MALE  14-13
Om 17uur betraden de spelers het veld onder de gloed van zalig krachtbal weertje. Bij Male ontbraken er enkele basisspelers, Pieter Wargneye en Reinhart Tulpin. Gelukkig kon de scholier Mathias Leliaert de ploeg voorzien van de nodige werpkracht en die trouwens een zeer verdienstelijke match speelde en het team voortreffelijk leidde!  Beide ploegen hanteerden een defensieve speelstijl, moet een laag doelpunten saldo tot gevolg. Tom De Temmerman nam de eerste worp voor zijn rekening, Mathias de tweede en Jeroen Vandenbulcke de derde . Aan de rust bedroeg  de tussenstand 9 – 8. Na de rust vlogen onze jongens er terug tegen aan tot voor 5seconden voor het einde kon er geen winnaar worden bekend gemaakt. Jammer genoeg kon het onvolledige Male geen vuist maken tegen het volledige en goed spelende Moerdamme en liet Jeroen op het allerlaatste moment nog een goal binnen aan de lijn… Eindstand 14 – 13.


B-ploeg: Tom De Temmerman - Dimitri Coopman - Mathias Leliaert - Jeroen Vandenbulcke


3NHA: KB MOERDAMME VS KBC MALE 10 – 20
Na een jammerlijke nederlaag van 3NHR betraden onze jongens van 3NHA het veld. Matijs Gheselle en Christiaan Comeyne leverend uitstekend werk op de vleugels. Met  Jonathan Leliaert op de barrage werd scoren door het midden, voor de tegenpartij behoorlijk moeilijk. Sander Gheselle was in topvorm, hij anticipeerde goed op de zorgvuldig getipte ballen en zo werd de score beperkt op 5 doelpunten van de tegenstander. Aanvallend klikte het iets minder in de eerste helft, maar door een rugworp van Matijs liep male toch nog drie punten uit in de eerste helft. 

In de tweede helft kwam Moerdamme er minder aan te pas, met alle frustraties als gevolg, enkel een rugworp van de thuisploeg  was als een baken in het duisternis. De aanval van Male lukte beter waarin Sander mooi afwerkte door de ballen die telkens goed werden klaargelegd door big bro Matijs. Jonathan nam enkele verre worpen voor zijn rekening. Door een technisch goed uitgevoerde rugworp van Christiaan liep verschil nog groter uit. Eindstand 10 – 20. En nog eens dank aan de coach Eric Compernolle  die het team voortreffelijk coachte.   

A-ploeg: Christiaan Comeyne - Sander Gheselle - Jonathan Leliaert - Matijs Gheselle
 

Wat is Krachtbal?

Wat is krachtbal ???? Wie heeft er die vraag nog niet gekregen ? Het IKBF (International Krachtbal Federation association) heeft een engelstalige video laten maken om je in 10 minuten het krachtbalspel duidelijk te maken. Het is een erg leuke video met een aanstekelijk deuntje.

Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=38BqclcE1tI

Demo: http://www.krachtbal.be/promotie/demo.asp

Krachtbal is een balsport die gespeeld wordt tussen 2 teams van 4 personen .
Het speelveld bestaat uit een rechthoek met aan weerskanten een doelgebied. De bedoeling van het spel is de bal in het doelgebied van de tegenstander te brengen door middel van maximaal drie worpen (bij de jeugd tot en met 15 jaar, 4 worpen). Wie de meeste punten scoort in een tijdsspanne van 2 maal 25 minuten, is de winnaar. De speelbal weegt 4 kilogram voor de heren en 2 kilogram voor de dames. Bij de jeugd wordt er met een lichtere bal gespeeld.
Het speelveld
Een krachtbalveld is 60 meter lang en 14 meter breed en is in twee gelijke delen verdeeld door de middellijn. Op 26 meter van elkaar liggen de doellijnen, die samen met de zijlijnen de doelgebieden afbakenen. Op 4 meter van de doellijn is er de vrije worplijn. Dit is de dichtste plaats van waar men naar het doelgebied mag werpen.



Ploegopstelling
Een wedstrijd wordt betwist tussen twee ploegen van elk 4 spelers. Elke ploeg beschikt over maximum 4 wisselspelers. De verdedigende ploeg stelt zich vrij op. De effectiefste opstelling is echter de ruitvorm met als voorste punt de barragespeler, opzij twee vleugelspelers en achteraan een achterspeler. De spelers van de aanvallende ploeg mogen zich vrij opstellen op voorwaarde dat ze op minstens twee meter van de verdedigers gaan staan.
De wedstrijd
De aanvallende ploeg start aan de vrije worplijn van het eigen doelgebied en probeert in 3 (of 4 bij de jeugd) worpen te scoren in het doelgebied van de tegenpartij. De werpwijze is niet vrij: enkel de nekworp en de rugworp (achterwaartse worp) zijn toegelaten. De volgende worp mag telkens genomen worden van op de plaats waar de bal na de vorige worp de eerste maal de grond raakte binnen het speelveld (= werpplaats). Zo schuift men op in de richting van het doelgebied van de tegenpartij. Zodra de kans zich voordoet mag de aanvallende ploeg scoren. De verdedigers proberen ofwel de terreinwinst te beperken door de bal af te blokken, ofwel zelf in balbezit te komen door de bal te vangen binnen het speelveld zonder dat deze de grond raakt. Ze mogen daarbij de bal naar elkaar doortoetsen. Slagen ze er in te bal te vangen, dan mogen ze van op die plaats (=werpplaats) beginnen met aanvallen. Bij de laatste worp is het voor de verdedigers voldoende de bal te stoppen voor de eigen doellijn. Men scoort een doelpunt als de bal de grond raakt in het doelgebied van de tegenpartij. Een doelpunt gescoord met een rugworp telt dubbel (= 2 punten).
Belangrijke reglementen
  • Krachtbal wordt bij de heren gespeeld met een bal van 4 kg. De dames spelen met een bal van 2 kg. De jongens tot 11 jaar en de meisjes tot 13 jaar spelen met een bal van 1 kg, de jongens tot 13 jaar met 2kg en de jongens tot 17 jaar met 3kg.
  • Eenzelfde speler mag niet tweemaal na elkaar werpen tijdens eenzelfde aanval.
  • Vijf seconden-regel: de volgende werper moet binnen de vijf seconden nadat de speler die de bal recupereerde binnen het veld kwam, de aanloop voor de volgende worp inzetten.
  • Zodra de aanval gestart is, mogen aanvallers niet meer bewegen op minder dan 2 meter van de verdedigers .
  • Elk contact (tackles, wegduwen, lopen tegen) tussen verdediger en aanvaller is verboden en wordt bestraft met vrije worp. Dit is een strafworp vanaf de vrije worplijn van de bestrafte ploeg.
  • Als de bal of een verdediger in contact met de bal de zijlijn of de grond buiten het speelveld raakt, is het buitenspel. De tegenpartij mag dan ingooien ter hoogte van deze plaats en een nieuwe aanval starten.
  • Wanneer de aanvallende ploeg de bal bij de laatste worp driemaal rechtstreeks buitenspel gooide, krijgt de tegenstrever een vrije worp toegekend.
  • Het aantal wissels is onbeperkt. Wisselen kan na een doelpunt of na buitenspel in het voordeel van de ploeg die wil wisselen.
  • Een wedstrijd duurt 2x25 minuten. (of 2x20 minuten als men met chrono werkt) Per speelhelft heeft iedere ploeg recht op 2 time-outs van 1 minuut. Die kunnen genomen worden bij een doelpunt of bij een vrije worp.
  • Een speler mag niet in het doelgebied van de tegenpartij komen.
  • Men mag maximaal 2 passen geven naar medespelers. Na twee passen moet de aanloop naar een aanvalsworp ingezet worden.
  • Passen in de aanvalsrichting zijn verboden. Passen mag alleen zijwaarts of naar achteren. 
Bron: http://www.kbcmale.be/wat-is-krachtbal

Zoeken in deze blog